1. Javni poziv za sofinanciranje projektov iz EKSRP

Več

Strategija LAS DBK 2021–2027

Več

Predstavitev LAS Dolenjska in Bela krajina

Več

Novice

Z lokalno pridelano moko do domačega kruha

čet. 30. november 2023
V gospodinjski učilnici na zavodu Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma je v preteklem tednu dišalo po svežem domačem kruhu. Ekipi na Grmu je v več poizkusih uspelo razviti novo recepturo, pri čemer so združili zelišča, domačo pirino moko in mleko.
Preberite več

Visoka šola GRM odpira Razvojno izobraževalni center za predelavo zelišč

sre. 22. november 2023
LAS Dolenjska in Bela krajina je lani v začetku leta pripravila projekt »Veriga eko zelišč od Dolenjske do Krasa« s katerim je kandidirala na 6. javnem razpisu MKGP za sofinanciranje projektov sodelovanja med LAS.
Preberite več

Delavnica - Novomeški kruhek

pon. 13. november 2023
V sklopu projekta Kooperativno kmetijstvo LAS DBK, bo GRM Novo mesto - center biotehnike in turizma organiziral delavnico "Novomeški kruhek", ki bo v torek, 14. 11. 2023 ob 16 uri na GRMu Novo mesto, Sevno 13, 8000 Novo mesto.
Preberite več

Otvoritev avtobusne postaje v Novem mestu

tor. 07. november 2023
V petek, 27. 10. 2023 je na Gornji Težki vodi potekala prva otvoritev postavljene avtobusne postaje. Avtobusna postaja je postavljena v sklopu projekta Z okolju prijazno infrastrukturo do urejenega podeželja, ki ga vodi in koordinira Lokalna akcijska skupina Dolenjska in Bela krajina.
Preberite več

Ogled sodobne ekološke kmetije v Avstriji

čet. 19. oktober 2023
V sredo, 11. 10. 2023, smo se v okviru projekta sodelovanja LAS »Iz Drobnice«, udeležili strokovnega posveta o ekološki reji drobnice v bližini Železne Kaple v Avstriji. Obiskali smo ekološko kmetijo, ki jo vodita Anja Luschnig in njen partner Stefan Miklau.
Preberite več

Jesenska zgodba drobnice v Šokčevem dvoru

pon. 09. oktober 2023
Dogodek »Jesenska zgodba v Šokčevem dvoru« se je odvil na prvi oktobrski dan. S pomočjo javnih uslužbencev Krajinskega parka Kolpa je v sproščenem vzdušju potekalo druženje in prenos znanj ter dobrih praks povezanih s kulinariko in lokalnimi pridelki.
Preberite več