Predstavitev slovenskih LAS in ponudnikov ljubljanskega podeželja

Predstavitev slovenskih LAS in ponudnikov ljubljanskega podeželja

Predstavitev slovenskih LAS 2016 in ponudnikov ljubljanskega podeželja je dogodek v okviru Zelenega praga Ljubljana – festivala ljubljanskega podeželja, ki ga organizirata Društvo za razvoj slovenskega podeželja ter Mestna občina Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja Odsek za razvoj podeželja. Rdeča nit letošnje predstavitve: "sladke dobrote slovenskih regij in pokrajin v vsej svoji raznolikosti".

Dogodek, na katerem se je predstavil tudi LAS Dolenjska in Bela krajina, je potekal v soboto, 1. oktobra 2016, od 9. do 14. ure na Stritarjevi ulici v Ljubljani.

LAS DBK se je na dogodku predstavil s svojimi aktivnostnmi, publikacijami in izvedenimi projekti. Bolj podrobno se je številnim mimoidočim predstavil Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline s svojimi Dobrotami Dolenjske. Na stojnici smo kuhali slastno marmelado, ki je bila poleg drugih dobrot (pecivo, sladke žgane pijače, sokovi, med) na voljo za pokušino. Zadovoljnim obiskovalcem je bila tako omogočena degustacija sladkega programa Dobrot Dolenjske in nakup tovrstnih izdelkov.

Projekt Podeželski šopek - Dolenjske dobrote, ki je bil izveden s spomočjo LEADER in LAS DBK sredstev, je do danes še nadgradil ponudbo, zagotavlja delovna mesta in trajnost projekta. Dobrote Dolenjske zagotavljajo certificirano, izbrano ponudbo visokokakovostnih, inovativnih ter hkrati tradicionalnih izvirnih produktov s pomembno sporočilno vrednostjo. Kolektivna tržna znamka je butičnega značaja, z lastnimi zgodbami in vizijo po povezovanju lokalne skupnosti ter ponudnikov.


BROŠURA O DOGODKU

DOBROTE DOLENJSKE


Nazaj na: Novice