Belokranjci in Dolenjci kolesarimo skupaj – KOLPA e-BIKE

Belokranjci in Dolenjci kolesarimo skupaj KOLPA e BIKE

Partnerji projekta "Kolpa e-bike" Alternativna mobilnost ob reki Kolpi pospešeno izvajajo aktivnosti na območju Bele krajine. Projekt je po svoji vsebini edinstven, saj vzpostavlja mrežo alternativne mobilnosti ob reki Kolpi, in sicer v obliki e-kolesarjenja.

Vse od Metlike pa do Starega trga ob Kolpi bodo po novem na voljo e-kolesarske poti združene v mobilni aplikaciji kolpa E-bike, na voljo pa bo tudi 5 postaj z električnimi polnilnicami za avtomobile in kolesa ter električnimi kolesi, s katerimi bo omogočena nova oblika mobilnosti, brez emisij. Projekt Kolpa E-bike približuje e-kolesarjenje lokalnim prebivalcem, deležnikom na turističnem področju, ranljivim skupinam, kot tudi obiskovalcem in turistom Bele krajine. E-kolesa so primerna tudi za opolnomočenje šibkejših kar so na predstavitvenih turah že preizkusili člani Invalidskega društva Metlika ter OŠ Milke Šobar Nataše.

Promocijski dogodki so že potekali v Krajinskem parku Kolpa ob Dnevu parkov, v Metliki v sklopu Evropskega tedna mobilnosti ter v Podzemlju v turističnem resortu Kamp Bela krajina. Možnost preiskusa E-koles in seznanitev s cilji in nameni projekta Kolpa E-bike boste imeli še na promocijskih dogodkih v soboto, 29. 9. 2018, v Mirni in v Šmarjeti ter nedeljo, 30. 9. 2018, v Podzemlju. 


DATUM

KRAJ

DOGODEK

Sobota, 29. 9. 2018,

od 9.00 do 10.00 ure

na ploščadi pred SPS Prinovec

Promocijski animacijski dogodek:
Brezplačna vožnja z električnimi kolesi za vse udeležence.

VABILO

Sobota, 29. 9. 2018,

od 11.00 do 13.00 ure

pred občinsko stavbo Občine Mirna

Promocijski animacijski dogodek:
Brezplačna vožnja z električnimi kolesi za vse udeležence.

VABILO

Nedelja, 30. 9. 2018,

ob 15. uri

 

Kamp Bela krajina - Podzemelj

Promocijska tura za osveščanje o e-kolesarjenju.

VABILO


clld_esrr


Nazaj na: Izvajanje projektov