Hiša druženja in dobrot Dolenjske

Hiša druženja in dobrot Dolenjske

Na Rakovniku pri Šentrupertu (Gostilna Javornik) so partnerji v projektu Hiša druženja in dobrot Dolenjske pričeli z izvedbo aktivnosti druge faze projekta. Do sedaj je bila urejena obnova pritličja gospodarskega objekta v prostor za degustacije, delavnice in druženje. Notranjost prostora dobiva končno podobo z razstavno/prodajnimi policami, kjer bodo na voljo lokalna vina in ter prehranskih izdelki Dobrot Dolenjske. V pripravi so tudi novi turistični produkti, izvedba delavnic, predavanje na temo kulinarike in dediščine (jedi iz krušne peči, ocenjevanje vin, igre naših prednikov in gostilniške igre), ureditev stalne razstave "Gostilne v Mirnski dolini" ter spremljajoči dogodki. 

S projektom bodo partnerji zagotovili razvoj novih turističnih programov, ki bodo v dolino privabili več turistov, omogočili prostor za medgeneracijsko druženje, prenos znanja starejših na mlajše, ohranjanje običajev in navad, predvsem pa omogočili nove priložnosti za druženje. S tem, ko bodo vzpostavljeni pogoji za izvedbo novih vsebin, se usvarjajo tudi pogoji za kreiranje novega delovnega mesta.

Parterji v projektu so Gostilna Javornik - Goran Pevec s.p., Bojan Brcar, Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, Vinogradniško društvo Šentrupert ter Občina Šentrupert. Skupna vrednost upravičenih stroškov v projektu znaša 117.985,10 EUR, od tega bo sofinanciranih 94.388,08 EUR iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). 

Sodelavke na LAS Dolenjska in Bela krajina smo še posebej vesele kadar lahko vsaj del delovnika pobegnemo pred administrativnimi izzivi in preživimo na terenu z nosilci ob načrtovanju prihodnjih aktivnosti ter ogledu rezultatov projektov. 

 


Nazaj na: Izvajanje projektov