Navedba sofinanciranja: Obvestilo upravičencem projektov CLLD, LAS Dolenjska in Bela krajina

Navedba sofinanciranja Obvestilo upravičencem projektov CLLD LAS Dolenjska in Bela krajina

Projekti za uresničevanje ciljev Strategije lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina se kljub vsem težavami povezanimi s trenutno situacijo pospešeno izvajajo. Veseli nas, ko vsakodnevno spremljamo novice o rezultatih projektov objavljenih tako v tiskanih medijih, kot tudi na družbenih omrežjih. Vendar pri tem pogosto opažamo, da pozabljate navajati EU vir iz katerega se sofinancira izvedba projekta. Promocija izvedenih aktivnosti sofinanciranih s pomočjo sredstev CLLD, je ena izmed prioritet programa, pa tudi največja referenca za izvajanje programa v prihodnje.

V tem letu zaključujemo s programskim obdobjem 2014-2020. Objavljeni bodo še zadnji pozivi. S pristojnimi institucijami smo se že pričeli pogovarjati o finančni perspektivi 2021–2027. Koliko sredstev bo iz ESI skladov namenjenih za izvajanje pristopa CLLD v Sloveniji je bolj kot strokovna oz. politična odločitev. Odločevalce pa bomo najlažje prepričali z izvedenimi projekti, za katere pa največkrat vsi slišimo preko medijev. Navedba sofinanciranja je zelo pomembna, tudi ker gre za javna, davkoplačevalska sredstva.

Zato vse deležnike v projektih LAS Dolenjska in Bela krajina, prosimo, da v medijih navajate:

»Projekt je bil prijavljen na javni poziv LAS Dolenjska in Bela krajina ter je sofinanciran preko programa CLLD, s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) ali sredstvi Evropskega regionalnega sklada (ESRR)«.

V plačljivih objavah mora  biti seveda navedena celotna izjava v skladu s pravili izvajanja pristopa CLLD, v tiskanih pa tudi objava vseh potrebnih logotipov. Navodila se nahajajo na naši spletni strani, zavihek Dokumenti in obrazci. 

Navodila: 

Sklad EKSRP: https://las-dbk.si/site/assets/files/1749/eksrp_navodila_za_informiranje_in_obvescanje_javnosti-1.pdf

Sklad ESRR: https://las-dbk.si/site/assets/files/1749/esrr_navodila-za-komuniciranje-vsebin-2014-2020-1-sprememba.pdf

 

Hvala za razumevanje in se veselimo sodelovanja z vami še naprej,

EKIPA LAS DBK


Nazaj na: Novice