Belokranjski ponudniki se povezujejo

Belokranjski ponudniki se povezujejo

Občina Metlika je z izvedbo projekta »Hiša dobrot Bele krajine«, financiranega iz sredstev ESRR, bogatejša za nov, urejen prostor, ki se nahaja v starem mestnem jedru. Občina je v objektu bivše »Humljanove trgovine«, nasproti občine, uredila spodnji del hiše, ki je namenjen promociji in trženju lokalnih pridelkov in izdelkov.

Na enem mestu je zbrana in predstavljena ponudba lokalnih vinarjev, svoj prostor pa so dobili tudi sadjarski, vrtnarski, čebelarski, oljčni, zeliščni in ostali produkti iz lokalnega okolja. S pomočjo obeh partnerjev TD Vigred Metlika in Društvom vinogradnikov, je bila oblikovana mreža lokalnih ponudnikov, v katero se je vključilo več kot 25 različnih pridelovalcev in predelovalcev. Ti so predstavljeni v promocijskem filmu, ki je bila tudi ena izmed aktivnosti projekta.      

Z izvedbo projekta bo imelo koristi tako lokalno prebivalstvo, saj je cilj projekta dvigniti kakovost in dodano vrednost lokalnim proizvodom, povečati lokalno samooskrbo ter približati lokalno pridelane prehranske izdelke širši javnosti na enem mestu, kot tudi turisti z večjo popestreno turistično ponudbo.   

Hiša predstavlja tudi nov delček mozaika oživljanja starega mestnega jedra. V njej bosta svoj dom dobili dve pomembni in zelo dejavni društvi - Društvo vinogradnikov in Društvo kmečkih žena Melika. Občina že načrtuje nadaljnjo sanacijo objekta, in sicer namerava urediti kuhinjo, ki bo služila za izvedbo delavnic peke domačih dobrot. S tem bo Hiša dobrot Bele krajine postala stičišče lokalne ponudbe in center za oblikovanje privlačnih turističnih paketov. 

 


 


Nazaj na: Izvajanje projektov