Priložnost za rokodelce v okviru projekta ZGODBE ROK IN KRAJEV

Priložnost za rokodelce v okviru projekta ZGODBE ROK IN KRAJEV

Zavedamo se pomena rokodelstva kot dela narodne identitete in kulturne dediščine, a tudi tega, da je rokodelstvo lahko dobra poslovna priložnost.

LAS Dolenjska in Bela krajina, ki združuje občine Črnomelj, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mestna občina Novo mesto, Mokronog-Trebelno, Semič, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan in Šmarješke Toplice je pristopil v projekt sodelovanja Zgodbe rok in krajev kot partner. Sicer v projektu sodeluje 11 partnerjev oz. Lokalnih akcijskih skupin iz Slovenije.

Projekt nudi odgovor za izboljšanje položaja slovenskih rokodelcev, omogoča vključevanje sodobnega dizajna in dodano vrednost turizmu, možnost novih poslovnih priložnosti ter krepitve identitete in razvoja območij. Namen projekta je, da se ustvari spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji s ciljem povečanja gospodarske in družbene moči rokodelcev in njihovih kompetenc - kapacitet.

Za naše območje Dolenjske in Bele krajine je zelo pomembna aktivnost v projektu popis rokodelcev z registrirano obrtjo/dejavnostjo ter tudi tistih potencialnih rokodelcev, ki se za ta korak še odločajo. Baza z vsemi podatki rokodelcev je osnova za nadaljnje povezovanje, srečanja, delo, sodelovanje ter vključevanje v mreže rokodelcev.

V okviru projekta bodo izbrane tudi zgodbe – legende občin, ki so vključene v LAS Dolenjska in Bela krajina, izdelana bo knjiga z istoimenskim naslovom projekta »Zgodbe rok in krajev«. Poleg novih znanj se bodo rokodelci vključevali v turizem s prikazom mojstrskih znanj in veščin. Za naše območje bomo razvili vsaj 3 nove produkte/izdelke, ki bodo imeli uporabno in sporočilno vrednost.

Vabimo rokodelce z območja LAS Dolenjska in Bela krajina, da se vključijo v projekt in prepoznajo priložnost za povezovanje in možnosti za lastni razvoj ter razvoj in položaj rokodelstva v Sloveniji.

Izkazan interes za vključitev v projekt »Zgodbe rok in krajev« pričakujemo čim prej oz. najkasneje do konca oktobra 2017, na telefonsko št. 07 6000 993 ali na e-naslov tina.stefanic@rc-nm.si.

pasica

pletenje2 kp_kolpa


Nazaj na: Novice