VABILO: LAN JE LAN – z njim je delo leto in dan

Foto Vrtec Semič obisk Margite Adamič

V okviru projekta POVEČANJE SAMOOSKRBNOSTI Z NARAVNIMI POTENCIALI BELE KRAJINE (VOLNA, LAN, KONOPLJA) vas partnerji vabijo na predavanje v okviru izobraževalnega dneva "LAN JE LAN – Z NJIM JE DELO LETO IN DAN", v četrtek, 14. marca 2019, ob 17. uri na Grmu Novo mesto – center biotehnike in turizma (Sevno 13, predavalnica P3 v pritličju prizidka).

Predstavili vam bomo vse informacije o pridelavi in predelavi lanu nekoč in danes. Izvedeli boste, kako so izdelke iz lanu naši predniki okraševali z motivi in kakšen je pomen teh motivov. Spoznali boste hranilne lastnosti lanu ter možnosti za njegovo uporabo v vašem domu. Po predavanju in odgovorih na vaša vprašanja bomo skupaj pokušali dobrote iz lanenih semen in si ogledali opravila, povezana z lanom. Dan sejanja lanu se hitro približuje. Pridobite si pravočasno čim več informacij in letos posejte lan na svojem vrtu ali njivi.

Vabljeni!

VABILO


Nosilec projekta: ZADRUGA SUPLIMI z.o.o.

Ostali partnerji v projektu: Javni zavod Krajinski park Kolpa, Mirabilis, poslovne dejavnosti in gradbene storitve, d.o.o., RIM LAN, društvo za kmetijstvo, turizem, kulinariko in domače obrti, Adlešiči in Eko društvo Krupa


clld_leader_eksrp


 


Nazaj na: Izvajanje projektov