Skupaj za varni jutri – preživite z nami aktivno soboto

Skupaj za varni jutri preživite z nami aktivno soboto

Zdravi odtisi v lokalnem okolju – serija predstavitev o zdravih / ekoloških / naravovarstvenih temah na dogodkih na območjih partnerskih LAS

Vabimo vas, da z nami preživite aktivno sobotno dopoldne in se udeležite pestrih aktivnosti v sklopu projekta Skupaj za varni jutri!


S projektom sodelovanja želi pet LAS iz Slovenije združiti svoje moči in skupaj z lokalnimi partnerji, sodelovati pri širjenju in dopolnjevanju že obstoječih mrež javno dostopnih AED aparatov. Preventivno pa želimo ozaveščati o pomenu aktivnega življenjskega sloga, zato smo za vas  pripravili pestro sobotno dopoldne na katerem se boste lahko razgibali, podučili o zdravi prehrani in vajah za sprostitev napetosti in stresa. Vse to je namreč osnova za zdrav duh v zdravem telesu.

 

Kdaj in kje se dobimo?
sobota, 24. 9. 2022
8.00 - 13.00
Konjeniški šolski športni center Češča vas, Češča vas 55, 8000 Novo mesto

Okviren program dogodka:
8.30 - 10.00     kolesarski izlet
8.30 - 10.00     raziščimo dolino reke Temenice - pohod
10.30 - 11.00   kratek program in predstavitev projekta ter predstavitev uporabe AED
10.00 - 12.00   predstavitev lokalnih dobrot
11.00 - 12.00   hrana - za vse udeležence brezplačen obrok
11.15 - 11.45   izkustvena delavnica: "Adijo stres in napetost, pozdravljena mir in ravnovesje!"
13.00                zaključek prireditve

 

1. Kolesarski izlet
Rekreativni kolesarski izlet je nezahtevne narave. Na poti bomo obiskali tudi lokaciji, kjer sta bila nameščena dva AED-ja v sklopu projekta Skupaj za varni jutri. Pot nas bo peljala po novi kolesarski povezavi proti Žihovemu selu. Od tam proti Velikemu Slatniku in po Machovi poti do Malega Slatnika in povratek na start - Konjeniški center Češča vas.

Zbiranje kolesarjev: 8.00-8.25
Start: 8.30
Predviden prihod na prizorišče dogajanja: 10.00-10.30

Vsak kolesar prejme tudi praktično darilce. Primerno za otroke nad 9 let.
Trasa je speljana tako po cesti, makadamskih poteh kot tudi po gozdnih poteh. Traso si lahko ogledate tukaj.
Kolesarski izlet vodi kolesarski vodnik. Prijave zaželene na: radonevara@gmail.com do petka, 23. 9. 2022

 

2. Pohod - raziščimo Temenico
Ob 8.30 start pohoda na prizorišču - Konjeniški športni center.
Pot pelje po dolini reke temenice. Primerna tudi za otroke.

 

V soboto se bodo z nami družili tudi:
SOL-VITA, oaza ravnovesja
Spoznali boste preproste vaje za vsakodnevno odpravljanje stresa, stisk in napetosti. Popeljani boste tudi skozi kratko sprostitveno tehniko, ki vas bo umirila, sprostila in zmehčala fizične in notranje napetosti. Poleg tega boste lahko na stojnici Sol-vita, oaza ravnovesja poskusili zdrave, a izredno okusne domače dobrote. Več informacij o podjetju lahko najdete tukaj.

UČENJE ZA ŽIVLJENJE: ZDRAVO Z NARAVO 
Hrana zdravi, narava ozdravi. Dovolj je le korak, da si naberemo zelišča, plodove iz narave, poiščemo izvirsko vodo, posadimo rastline … S preprostimi načini in postopki brez dodatnih stroškov lahko sami poskrbimo za vitalno iz zdravo življenje. Kako pa to doseči? Odgovori, pogovori na stojnici Učenje za življenje. Z vami bo zeliščarka Vera Kunstek, o njenih aktivnostih si lahko preberetena njeni FB strani.

TKD TRŠKOGORSKO SRCE
Botra v jerbasu, kot je bila tradicija, prinese prazničen kruh, v srce spleteno pletenico, pušeljc iz bršljana in cviček. Čibe in čibike lepo postrežejo goste, pohodnike, pevke pa zapojejo vinogradniške in ljudske pesmi. Ob tej priložnosti se predstavljajo z dolenjskimi dobrotami.

KMETIJA ANŽLOVAR
Majhna in srčna kmetija Anžlovar se nahaja na Dolenjskem v vasi Dobrnič. Znani so predvsem po pridelavi in predelavi kozjega mleka in ostalih porduktov s kozjega mleka. S svojo preprostostjo in izredno kvalitetnimi izdelki prepričajo še tako zvedave osebe.

ČEBELARSTVO KAPŠ
Družinsko čebelarstvo Kapš je uveljavljeno ime na področju medu in medenih izdelkov. Njihovi čebelnjaki se nahajajo na obronkih Kočevskega roga. V ponudbi najdemo več vrst medu, medenih likerjev, cvetni prah, propolis in različne izdelke iz čebeljega voska. Odlična priložnost, da si priskrbite zadostne količine medu najvišje kakovosti.

OBMOČNO ZDRUŽENJE RDEČEGA KRIŽA NOVO MESTO
V okviru programa bo ekipa Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto predstavila temeljne postopke oživljanja z uporabo AED. Prav tako se bodo lahko udeleženci preizkusili v poznavanju temeljnih postopkov oživljanja.

Se vidimo!

 

Projekt sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

prp leader eu slo barvni

 


Nazaj na: Izvajanje projektov