Promocija Bele krajine v tujini

Promocija Bele krajine v tujini

Na najpomembnejšem sejmu v regiji Benelux – Vakantiebeurs v Utrechtu se Bela krajina predstavlja že vrsto let. Gostje iz Nizozemske in tudi Belgije predstavljajo pomemben delež obiskovalcev Slovenije, zadnja leta pa spoznavajo tudi Belo krajino saj želijo biti v okolju ohranjene narave in Kolpa jim nudi prav to.

Slovenska turistična organizacija (STO), ki je organizator predstavitev turistične ponudbe Slovenije je tudi tokrat k sodelovanju povabila RIC Bela krajina (organizator Gregor Jevšček), da pripravi animacijo na slovenski stojnici. RIC je tudi izvedel javni poziv in k sodelovanju povabil ponudnike in animatorje za predstavitev na sejmu na Nizozemskem. Od Belokranjskih ponudnikov so se sejma udeležili: Vinogradništvo Dolc iz Drašičev, Turizem Malerič, Mini Resort, Mini Šport in Gostinstvo in turizem Metlika.

Poleg Anje Pešelj iz FS Dragatuš, ki je igrala na tamburico pa je za animacijo skrbel Krajinski park Kolpa, saj odziva drugih mojstrov domače in umetnostne obrti ni bilo. Kot animatorka je izstopala predvsem Tončka Jankovič, ki je poleg najatraktivnejšega XXL pletenja in kvačkanja tudi ustvarjala vinorele in pekla odlične Belokranjske pogače, obiskovalci pa so lahko spoznali tudi izdelavo belokranjskih pisanic.

V letu 2017 je sejem Vakantieburs obiskalo 108.779 obiskovalcev. Predstavilo se je 1.100 razstavljavcev na približno 70.000 m2 razstavne površine. Slovenska stojnica je obsegala 100 m2.


Vir in foto: KP Kolpa

animacija_na_stojnici volna_belokranjske_pramenke internacionalno promotorji


Nazaj na: Novice