Uvodno srečanje v okviru projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev

Uvodno srečanje v okviru projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev

V sklopu izvedbe uvodnih aktivnosti projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev je na območju LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, v sredo 25. 10. 2017, v prostorih Rokodelskega centra Ribnica, potekal uvodni nacionalni dogodek projekta. Gre za projekt, sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, v katerem sodeluje 11 Lokalnih akcijskih skupin, ki vključujejo skupaj več kot 60 občin širom Slovenije. Na uvodno srečanje so bili, poleg predstavnikov posameznih LAS, povabljeni tudi rokodelci iz območja vseh LAS.

V okviru uvodnega srečanja so najprej sledili pozdravni nagovori Jožeta Levstka, župana občine Ribnica, Polone Rigler Grm, direktorice Rokodelskega centra Ribnica, kjer je tudi srečanje potekalo in Blaža Milavca, podpredsednika LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, ki je srečanje tudi organiziralo. Po uvodnih besedah, je Jožica Amadea Demšar, vsebinski vodja tega projekta (LAS Srce Sloevnije), na kratko predstavila izzive rokodelstva in širšo predstavitev projekta.

Drugi del uvodnega srečanja je bil namenjen predstavitvi vseh 11 LAS, ki sodelujejo v samem projektu, in sicer so bili predstavljeni specifični izzivi in prednosti posameznega območja na področju rokodelstva. V nadaljevanju je Saša Ceglar Vidmar, predstavnica LAS Srce Slovenije, ki je vodilni partner v tem projektu, predstavila še izhodišča za uspešno nadaljnje izvajanje projektnih aktivnosti.

Zadnji del uvodnega srečanja pa je bil namenjen individualnim vprašanjem posameznih LAS strokovni ekipi LAS Srce Slovenije. Srečanje smo zaključili z ogledom Rokodelskega centra Ribnica in kratkim sprehodom skozi Ribnico.

Srečanja se je udeležila tudi predstavnica LAS Dolenjska in Bela krajina, skupaj z rokodelkami iz območja Dolenjske in Bele krajine.  
 

Povzeto po: LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe

 


Nazaj na: Izvajanje projektov