Dan LAS-a Dolenjske in Bele krajine

Dan LAS a Dolenjske in Bele krajine

V sklopu Jurjevanja, tradicionalne prireditve v Črnomlju, 25. 6. 2022, se bo predstavila tudi LAS Dolenjska in Bela krajina. Na prireditvi bodo predstavljeni aktualni projekti na območju Bele krajine, med njimi tudi Kolektivna blagovna znamka destinacije Bela krajina, ki je v nastajanju. V programskem obdobju je bilo na območju Bele krajine izvedenih več kot 20 projektov, povezanih z naravno dediščino (projekti v Krajinskem parku Lahinja, Dežela Črnega močerila), kulturno dediščino (Interpretacija vodnih virov in ekstenzivnih pašnikov v Poljanski dolini), samooskrbo Zakladi Bele krajine, mobilnostjo (Kolesarska veriga na podeželju).

V letošnjem letu je LAS Dolenjska in Bela krajina štartal z novim projektom Iz drobnice, ki ga bodo belokranjski rejci drobnice izvajala skupaj v sodelovanju še s tremi lokalnimi akcijskimi skupinami in z lokalno akcijsko skupino iz Avstrije.

V jesenskih mesecih bomo pričeli z oblikovanjem lokalne akcijske skupine za črpanje sredstev v programskem obdobju 2023–2027, zato je dan LAS DBK prava priložnost, da se spoznate s projekti LAS in pričnete razmišljati o novih vsebinah.

 


Nazaj na: Novice