Rokodelci, ustvarjalci in ponudniki lokalne hrane vabljeni na novomeško tržnico

Vir http rokodelci si p 2343

Z izvedbo projekta Zgodbe rok in kraje smo na LAS DBK v letu 2018 animirali naše območje, predvsem rokodelce. Namen projekta je bil, da se ustvari spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji s ciljem povečanja gospodarske in družbene moči rokodelcev in njihovih kompetenc - kapacitet.  

Še vedno je v našem okolju veliko interesa za povezovanje rokodelcev in ostalih ustvarjalcev, zato LAS DBK išče možnosti za razvoj novega projekta, do takrat pa ste vabljeni vsi rokodelci, ustvarjalci in ponudniki lokalne hrane, da skupaj obudimo novomeško tržnico. Tu boste sodelujoči imeli možnost za predstavitev in prodajo.

Priložnost za predstavitev in prodajo dajejo lokalnim kmetom, ribičem, mlinarjem, pekom, oljarjem, zeliščarjem, čebelarjem, sadjarjem, zelenjadarjem, sirarjem, mesarjem, salamarjem, slaščičarjem, čokoladarjem, vinarjem, pivarjem, gostincem ter rokodelcem, kot so pletarji, ličkarji, steklarji, slamarji, kovači, lončarji, keramiki, šivilje, pletilji, vezilje, kvačkarice, lesarji, slikarji, kamnoseki, izdelovalci nakita, kristalov, obrtniki izumirajočih poklicev, ter vsestranskim umetnikom. Ponudniki morajo imeti urejene vse zahteve za prodajo na terenu po trenutni zakonodaji, vse potrebno za izdajanje računov ali davčno blagajno.

Vsi ostali ste lepo vabljeni na tržnico na Glavnem trgu pred maketo, ki bo odprta vsako prvo in tretjo soboto v mesecu med 9. in 13. uro od marca 2020 dalje.  

Dodatne informacije: Urška Počervina, urska.pocervina@gmail.com  


Nazaj na: Novice