Delavnice projekta Center aktivnosti-Srebrni dvor

Delavnice projekta Center aktivnosti Srebrni dvor

Projekt Center aktivnosti-Srebrni dvor, katerega nosilec je Dom starejših občanov Metlika, ostali partnerji pa Jazon d.o.o. PE Metlika, Zavod Lintvern, so.p. in Univerza v Novem mestu Fakulteta za zdravstvene vede, se izvaja že osmi mesec. Od ponedeljka do petka se v dopoldanskih urah odvijajo različne aktivnosti družabništva ter medgeneracijske, ustvarjalne in zdravstvene delavnice.

Da bi imeli dostop do dejavnosti Srebrnega dvora tudi slabše mobilni in izolirani starejši občani črnomaljske, metliške in semiške občine, je vsak četrtek organiziran brezplačen prevoz. Do konca septembra je 12 študentov Univerze v Novem mestu Fakultete za zdravstvene vede izvedlo delavnice o različnih zdravstvenih temah, kot so pomen zdrave prehrane in komunikacije za starostnike, demenca, preprečevanje padcev ter vaje za moč in vzdržljivost, na katerih sodeluje okrog 15 starostnikov. Izdelana je bila zgibanka o delavnicah za lokalno prebivalstvo, za turiste pa zgibanka v slovenskem in angleškem jeziku o eni najstarejših stavb v Metliki »Križniški Komendi«, v kateri se izvajajo aktivnosti Centra aktivnosti-Srebrni dvor.

V naslednjih mesecih bo izdelan tudi nov turistični program v obliki digitalne in vodene predstavitve z naslovom »Preteklost Komende«, ki naj bi v prostore Komende in dejavnosti Srebrnega dvora pritegnil tudi turiste.

Projekt je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.


 

 


Nazaj na: Izvajanje projektov