Posvet LAS in srečanje članov društva DRSP na Notranjskem 2020

Posvet LAS in srečanje članov društva DRSP na Notranjskem 2020

Ekipa LAS Dolenjska in Bela krajina se je tudi letos udeležila Posveta LAS in srečanja članov društva DRSP na Notranjskem 2020, natančneje v občini Loška dolina. Osrednja tema letošnjega srečanja je bila "Upravljanje varovanih naravnih območij - razvoj dostopnega turizma". Ogledali smo si rezultate in dobre prakse v okviru treh CLLD projektov »Interaktivni turizem za vse«, »Skupaj zmoremo več« ter »Doživljajske točke Notranjske«. Posveta, ki ga je odlično gostil LAS Notranjska, RRA Zeleni kras se je udeležilo skoraj 50 udeležencev iz cele Slovenije. 

Prvi sklop srečanja je potekal v Podcerkvi v Zavodu Ars Viva, ki izvaja vrsto CLLD projektov. Zbrane so pozdravili Aleš Zidar (predsednik DRSP), Marko Rupar (predsednik LAS Notranjska), župan Občine Cerknica ter župan Občine Loška dolina. Benjamin Žnidaršič je predstavil ozadje začetka delovanja Zavoda Ars Viva in idejne zasnove. Urša Telič Miler, direktorica Zavoda Ars Viva pa je predstavila posamezne projekte, ki se izvajajo oz. so se izvedli v tem obdobju.

Po predstavitvi smo si udeležeci ogledali Križno jamo in s kolesarjenjem nadeljevali pot do gradu Snežnik. Končna točka je bila na "žagi" na Vrhniki pri Ložu, kjer smo imeli sproščen družabni večer.

Namen podobnih srečanj je predvsem izmenjava izkušenj med LASi z izvajanjem CLLD projektov, poiskati nove ideje za razvoj projektnih idej ter morebitne partnerje za skupne projekte. Srečanje predstavnikov LAS Slovenije je s strani DRSP organizirano vsaj enkrat letno, kar pripomore k medsebojnemu spoznavanju, aktivnejšemu sodelovanju med LASi ter lažjemu reševanju aktualnih problemov pri izvajanju ukrepa CLLD.


Delno povzeto po http://arsviva.si/
Foto: Tina Štefanič in DRSP 

Nazaj na: Novice