Nova pumptrack steza v športnem parku na Mirni

Nova pumptrack steza v športnem parku na Mirni

Občina Mirna se počuti ponosno. V športnem parku Mirna je prostor dobila pumptrack steza, ki je namenjena kolesarjem, kotalkarjem, voznikom skirojev, poganjalčkov in rolk.

Nova pridobitev je že prvi dan privabila veliko uporabnikov. Po uradni otvoritvi, ki je bila v soboto, 7. julija,  je bila namreč steza polna, na njej pa večinoma otroci. 

Otvoritveni trak sta prerezala župan Dušan Skerbiš in vrhunski športnik Jan Porič, ki se profesionalno ukvarja s to zvrstjo kolesarstva in je tako kot prvi odvozil nekaj krogov in navdušil občinstvo z atraktivno vožnjo. Za promocijo steze je bilo organizirano tekmovanje med člani društva, kjer je prevladal Marko Sladič, ki se že več let ukvarja s pumptrackom.

"V Društvu za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna upamo, da bo steza čim bolj obiskana tudi v bodoče. K popularizaciji steze bomo poizkušali pomagati tudi člani društva s tem, da bomo na njej izvajali razne aktivnosti tudi v naslednjih letih," je povedal predsednik DŠKT Partizan Mirna Igor Kašič.

Program je povezoval Aljaž Mlakar, ki je s svojim hudomušnimi vložki popestril dogajanje.

Projekt ureditve pumptrack steze so sicer na Mirni začeli 1. aprila letos, sklenili pa ga bodo 31. maja prihodnje leto. Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Vodilni partner projekta je Občina Mirna, partnerji pa Osnovna šola Mirna, Komunala Trebnje d.o.o., Dana Mirna, Društvo upokojencev Mirna, Društvo za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna ter Društvo tabornikov Rod mirne reke Mirna.

 

Vir, foto: Franc Pepelnak



Nazaj na: Izvajanje projektov