Uspešno zaključili projekt »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«

Uspešno zaključili projekt Herbalium prostor narave zdravja in dobrega počutja

V ponedeljek, 25. septembra 2023, so v Zeliščarskem centru JV Slovenije zaključili projekt »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«. Na zaključni novinarski konferenci so bili predstavljeni dosežki in pridobitve, ki so jih uspeli realizirati.

Občina Škocjan, skupaj s sodelujočimi partnerji: Osnovna šola Frana Metelka Škocjan, Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Sprememba, Boštjan Poljšak s.p., je združila moči in ustvarila poseben prostor, ki združuje naravo, zdravje in dobro počutje.

Na novinarski konferenci sta zbrane pozdravila Jože Kapler, župan Občine Škocjan in Jože Prah, predstavnik Zavoda RS za gozdove ter Turistične zveze Slovenije, ki je bil obenem tudi pobudnik nekaterih novih ureditev, ki so nastale v okviru projekta. Zahvalili so se tudi vsem, ki so s svojim trudom in predanostjo omogočili izvedbo tega edinstvenega projekta.

V kulturnem programu je bil poseben poudarek na izvedbi avtorske lutkovne predstave »Čebela Medela«, ki so jo v gledališču v gozdu uprizorili člani Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica in društva Sonček iz Novega mesta. Pridružili so se tudi malčki iz Vrtca Radovednež pri OŠ Frana Metelka Škocjan.

Voden ogled novih ureditev je novinarjem, partnerjem in ostalim zbranim omogočil boljši vpogled v projekt. Med drugim so jim predstavili nove ureditve, ki so nastale v okviru projekta: gledališče v gozdu, gozdno knjižnico, čutno gozdno pot, geološki stolpec, energijski krog, učni čebelnjak in lesena gibalna igrala.

Projekt »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja« je bil odobren na 7. javnem pozivu LAS Dolenjske in Bele krajine in je trajal od januarja 2022 do septembra 2023. Vrednost projekta je 51.920,70 EUR in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 29.075,59 EUR. Projekt nadaljuje niz celostnih in trajnostnih ureditev območja Zeliščarskega centra JV Slovenije. Cilj projekta je ustvariti urejen in dostopen prostor za naravo, zdravje in dobro počutje ter ponuditi raznolike programsko-tematske vsebine za vse ciljne skupine.

Vljudno vabljeni, da obiščete Zeliščarski center JV Slovenije ter doživite naravo in kulturno dediščino na edinstven način.


Podrobne informacije so na voljo na spletni strani: www.zeliscarski-center.com


 

Vir in foto: Rok Petančič, Občina Škocjan 


Nazaj na: Izvajanje projektov