Utrinki s kulinarično zeliščne delavnice
sre. 08. maj 2024, 10:21
V sklopu skupnega LAS projekta Veriga eko zelišč od Dolenjske do Krasa je VŠ Grm, dne 25. 4. 2024, organiziral kulinarično delavnico v knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Rdeča nit delavnice, ki jo je vodila Mojca Koman, živilska tehnologinja, je bila "uporaba zelišč in začimb v prehrani". Gospa Mojca je predstavila praktične nasvete o sestavljanju zdravega jedilnika z vključevanjem zelišč in začimb, ki izboljšajo okus hrane ter ji dajejo privlačen videz. Poudarek je bil tudi na tem, kako lahko z uporabo zelišč podaljšamo obstojnost hrane in živil. Veseli nas, da lahko s pomočjo EU sredstev omogočimo koristne in zelo uporabne vsebine na delavnicah.
Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.