Vabilo na dva dogodka, ki se bosta izvedla v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju

Vabilo na dva dogodka ki se bosta izvedla v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju

V torek, 27. 9. 2022 se bosta v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju izvedla dva dogodka: Primer dobre prakse ter predstavitev Kolesarjem prijazen ponudnik.

Dogodek Primer dobre prakse se bo izvedel v torek, 27. september 2022 od 9.30 – 12.00 ure v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, Trg 8, Mirna Peč - Vabilo

V okviru dogodka bo predstavljen primer dobre prakse uporaba e-koles. Predstavitvi sistema izposoje koles bo vključena predstavitev kolesarjenja z E-kolesom v prometu. Kolesarjenje bo potekalo v posebej izbranih odsekih ceste in v bližini lokacije dogodka.
Na sami lokaciji bo postavljen poligon spretnostne vožnje s kolesi, kjer bo v zabavnem vzdušju (nagrade uspešnim) mogoče preveriti svoje sposobnosti. 
E-kolesa bodo iz sistema izposoje, izbranega ponudnika izobraževanja, lahko pa tudi osebna, če se bodo obiskovalci na dogodek z njimi pripeljali. Dogodek bo moderiran, spretnostne vožnje bodo nadzirali usposobljene osebe izvajalca.

 

Dogodek Kolesarjem prijazen ponudnik, je predviden v torek, 27. septembra 2022 od 18.00 - 19.00 na Razvojnem centru Novo mesto - Vabilo

PROGRAM
Namen koncepta »kolesarjem prijazni ponudnik (KPP)« je spodbuditi lokalne ponudnike vseh kategorij (nastanitve, gostišča, servisi itd.), da svojo ponudbo dopolnijo s ciljem, da v goste privabijo tudi kolesarje. Posledično s povečanjem obiskov kolesarjev pridobivajo, tako lokalna kot tudi širša skupnost, izboljšuje se ponudba in kolesarska infrastruktura.
V sklopu programa bodo predstavljeni tudi modeli certificiranj v sosednjih državah in obstoječi sistemi v Sloveniji. Prikazan bo model certificiranja, ki se tem sistemom približuje s ciljem, da v Sloveniji vzpostavimo enoten sistem KPP nato sledi predstavljene podrobnosti (oprema, storitve) za posamezne kategorije in način kako se v sistem KPP prijaviti.

Vabljeni!


Nazaj na: Izvajanje projektov