Aktivnosti LAS DBK v času epidemije

Aktivnosti LAS DBK v času epidemije

Ekipa LAS DBK kljub trenutnim omejitvam zaradi epidemije deluje s polno paro in večino dela sodelavke opravimo od doma. Fizično smo prisotne tako v Beli krajini kot na Dolenjskem, za tekočo koordinacijo in pomoč pri administraciji pa skrbi sodelavka, ki je ves čas navzoča na sedežu LAS v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik.
 


Po svojih najboljših močeh se trudimo, da kljub trenutni situaciji, delo LAS poteka nemoteno, in sicer:

  • Te dni s strani MGRT pospešeno prihajajo dopolnitve za projekte oddane na 4. javni poziv za sredstva ESRR. Oddanih je bilo sedem projektov. Dopolnitve pošiljamo nosilcem projektov postopoma. Čimveč dela želimo opraviti same in s tem manj obremenjevati končne upravičence v projektu, vendar ključne dopolnitve morajo še vedno izdelati nosilci sami. Z odzivom smo zadovoljne.
  • Konec meseca marca so bile razposlane tudi dopolnitve za projekte oddane na 5. javni poziv za sredstva EKSRP. Poziv za dopolnitev vloge je bil nosilcem vloge poslan po priporočeni pošti, poslano pa jim je bilo tudi elektronsko obvestilo o pošiljki, s pripombo, da v kolikor pošiljka ne bo prevzeta do 6. 4. 2020, jim bo ta poslana po elektronski poti.
  • Spremljamo tudi interventno zakonodajo, sodelujemo s Koordinacijskim odborom CLLD in sproti obveščamo končne upravičence o vseh ukrepih, ki so neposredno povezani z izvajanjem pristopa CLLD ter kmetijske politike nasploh.

Upamo, da bo konec ukrepov povezan tudi s koncem »papirologije« za projekte in se bodo ti začeli aktivno izvajati na terenu. Tako bo naš čas koristno porabljen in trud upravičen.

Trenutno osebno še vedno nismo dosegljive, lahko pa vsa vprašanja, pripombe in predloge v zvezi z LAS pošiljate na mail: lasdbk@rc-nm.si.

 

Ostanite zdravi in pozitivni. 

Ekipa LAS DBK 
Jožica, Tina in Mojca 


Nazaj na: Novice