Zasaditev zeliščnega vrta

Zasaditev zeliščnega vrta

V sklopu projekta sodelovanja Veriga eko zelišč od Dolenjske do Krasa je bila v četrtek, 30. 5. 2024, izvedena delavnica oz. konkratno zasaditev zeliščnega vrta v OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu.

Deležni smo bili toplega sprejema in velikega zanimanja za rastline s strani udeležencev na delavnici. Delavnico je vodila dipl. kem. teh. Anica Štublar, zeliščarka, čebelarka in apiterapevtka.

Po uvodni predstavitvi projekta je sledilo predavanje, v katerem je gospa Anica udeležence seznanila z botaniko, spoznali so zgradbo rastlin, fotosintezo, pomen rastlin za naravo in za čebele, za naše zdravje in dobro počutje, da si iz zelišč pripravimo zdravilne izvlečke - predvsem čaj.

Svoje izkušnje so delili z nami, kako skrbijo za svoje gredice, z navdušenjem so predstavili, kako pobirajo žajbelj, ga posušijo in iz njega pripravljajo čaj.

Menimo, da je tovrstno sodelovanje zelo pomembno, saj se naredi zelo veliko za ohranjanje narave, prenaša se znanje, izkušnje in nenazadnje gre za druženje in priložnost za pogovor, saj se še bolj krepi občutek vključenosti v družbo.

 

VŠ GRM 


 


Nazaj na: Izvajanje projektov