Projekt Veriga eko zelišč na Festivalu zelišč v Novem mestu

Projekt Veriga eko zelišč na Festivalu zelišč v Novem mestu

Festival zelišč, ki potuje po Sloveniji, se je tokrat odvijal na Glavnem trgu v Novem mestu in sicer v soboto, 13. aprila 2024. 

Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in LAS Dolenjska in Bela krajina sta se na festivalu predstavila v sklopu LAS projekta Veriga eko zelišč od Dolenjske do Krasa, kjer sodelujeta kot partnerja. Na stojnici smo predstavili aktivnosti projekta, navduševali različne generacije za uporabo zelišč v vsakdanjem življenu, otroci so bili vabljeni k barvanju in sajenju (zasaditvi) zelišč. V zahvalo so prejeli izredno dišeče domače zeliščno milo čebelarke Anice Štublar. Organizirana je bila tudi delavnica z naslovom Zelišča za domači vrt, prehrano, zdravje in okras, ki jo je vodil poznavalec in raziskovalec zelišč, dr. Janko Rode.  

Vreme je bilo na naši strani in ravno tako prijetni in radovedni obiskovalci. Na festivalu se je odvijalo pestro dogajanje z odličnimi govorci, tematskimi delavnicami, okroglimi mizami in ponudbo hrane z zelišči v Gostišču na trgu, Hiši kulinarike in turizma. Dogodek smo izkoristili tudi za snemanje izobraževalnega in promo videa v okviru omenjenega projekta. 


Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. 

praznicni


Nazaj na: Izvajanje projektov