Udeležitev na 17. rednem zboru članov DRSP

Udeležitev na 17 rednem zboru članov DRSP

V sredo, 9. 3. 2022 se je tudi naš LAS DBK udeležili 17. rednega zbora članov Društva za razvoj slovenskega podeželja (DRSP), ki ga je gostil LAS po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.

Na posvetu je bila predstavitev poročila za leto 2021: poročilo o delu DRSP, finančno poročilo DRSP, poročilo o delu komisije za CLLD, poročilo o delu komisije za podeželje, poročilo o mednarodnem sodelovanju, poročilo o delu častnega razsodišča, poročilo o delu sekretariata in poročilo nadzornega odbora. Po predstavitvi poročil so sledile volitve v organ DRSP za mandatno obdobje 2022–2026, kjer so bili izvoljeni člani:

Predsednik: Roman Medved.

Člani upravnega odbora: Viktorija Barbič, Greta Černilogar, Primož Kroflič, Mojca Metličar, Goran Šoster in Aleš Zidar.

Člani nadzorni odbor: Mitja Bratun, Tomaž Cunder in Jože Ocepek.

Člani za častno razsodišče: Vesna Gorjup Janžekovič, Primož Pahor in Doris Plavuna Stanko.

V drugem delu druženja sta se nam pridružili članici Medresorske delovne skupine CLLD 2021–2027, ga. Alina Cunk Perklič in ga. Bety Breznik. Tema posveta je bila pripravljalna podpora, priprava SLR za programsko obdobje 2021–2027 ter ustanovitev LAS-ov za ribištvo. Po posvetu je sledil kratek sprehod po Kočevju, kjer sta lokalna vodnica ter predstavnik LAS po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe predstavila izvedene projekte CLLD v območju LAS. Sprehod smo zaključili z degustacijo lokalnih dobrot v trgovini Zakladi Kočevske, ki je nastala v projektu sodelovanja Z roko v roki do kakovostne prehrane.

Po ogledu mesta in degustaciji se je druženje nadaljevalo v Kočevski Reki, v vasici, ki je bila dolgih 40 let zaprta za oči javnosti in kjer je veljal samovoljen režim vladanja. Tu je bilo zbirno mesto, kjer smo si ogledali skrivnostni Bunker Škrilj, ki je dolgo veljal za eno največjih državnih skrivnosti in je šele nekaj let nazaj odprl vrata javnosti, da si lahko obiskovalci ogledajo 500m podzemnih hodnikov in prostorov, ki so dolga leta burili domišljijo.


 


Nazaj na: Novice