LAS Dolenjska in Bela krajina

Natečaj za Slovensko najlepšo podeželsko skupnost 2019

Natečaj za Slovensko najlepšo podeželsko skupnost 2019

Društvo za razvoj slovenskega podeželja z Ministrstvom za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano poziva podeželske skupnosti (vas, skupina vasi, občina, skupina občin …), da se pridružijo natečaju za izbor podeželske skupnosti, ki bo zastopala Slovenijo na 16. evropskem natečaju za Evropsko nagrado za razvoj podeželja za leto 2020 pod geslom »LOKALNI ODGOVORI NA GLOBALNE IZZIVE«.

Namen je predstaviti tista podeželska okolja, ki s svojim delom posebej izstopajo in jih lahko postavimo kot zgled drugim. Pri tem se upošteva izhodišče, ki so ga te skupnosti imele, ko so vstopale v ta razvojni proces tako v smislu naravnih danosti kot tudi v gospodarskem in družbenem kontekstu.

Na natečaj se kot udeleženci lahko prijavi vas, podeželska občina (iz več naselji/vasi…) ali medobčinska mreža (iz dveh ali več podeželskih občin, kjer pa število prebivalcev ne sme presegati 20.000 ljudi.

Geslo »Lokalni odgovori na globalne izzive« v sebi nosi sporočilo, da je vsak kraj, tudi še tako majhen, danes vpet v silnice razvoja na različnih ravneh (regionalni, državni, mednarodni), če ne drugače preko nevarnosti s katerimi se soočamo, pa tudi možnostim, ki se nam ponujajo.

Nacionalni finalisti se bodo 8. 10. 2019 predstavili na 5. Slovenskem podeželskem parlamentu, kjer bodo razglasili nacionalnega predstavnika za evropsko nagrado za razvoj podeželja.


Razpis dokumentacija

Prijavni obrazec

Rok prijave: 5. avgust 2019


VIR: http://www.drustvo-podezelje.si/novice/item/760-natecaj-za-slovensko-najlepso-podezelsko-skupnost-2019

 

 


Nazaj na: Novice