Pozitivne ocene za belokranjske gostinske ponudnike

Pozitivne ocene za belokranjske gostinske ponudnike

V torek, 31. januarja 2023 je potekalo tretje ocenjevanje v sklopu projekta "Kolektivna blagovna znamka destinacije Bela krajina".
Ocenjevanje je organiziral in izpeljal partner v projektu, RIC Bela krajina v sodelovanju z zunanjim izvajalcem, podjetjem ProVITAL d.o.o. po smernicah certificiranega modela "Izvorno slovensko".

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Janeze Bogataja ter Francija Jezerška in Mojce Polak je ocenila jedi in pijače šestih belokranjskih gostinskih ponudnikov.
Ocenjevalni kriteriji so obsegali izvor živil oz. sestavin v jedi; videz, vonj, okus, strokovno pripravo in način postrežbe, oblikovanje, povezanost s temo, uporabnost, trajnostno in družbeno odgovorno poslovanje ponudnika ter nagrajenost.

Z ocenjevanjem so pričeli v Gostišču Kapušin, v Podzemlju v Gostišču Veselič, Hotelu Bela krajina v Metliki in Hotelu Smuk v Semiču. Z ocenjevanjem so zaključili v Črnomlju, v Gostilni Müller ter slaščičarni Sweet & Rich.

Strokovno komisijo je najbolj razveselilo dejstvo, da je na razmeroma majhnem geografskem prostoru zadovoljivo število kakovostne gastronomske ponudbe ter da več kot 90 % vseh prijavljenih ponudnikov uporablja živila lokalnih proizvajalcev. Ocenjenih je bilo skupno 23 jedi iz t.i. gastronomske piramide Bele krajine oz. hišnih jedi. Pozitivno ocenjene bodo pridobile certifikat kakovosti Belokranjsko/Bela krajina finest.

 

 

VIR: RIC Bela krajina


Nazaj na: Izvajanje projektov