1. Javni poziv za sofinanciranje projektov iz EKSRP

Več

Strategija LAS DBK 2021–2027

Več

Predstavitev LAS Dolenjska in Bela krajina

Več

Pozitivne ocene za belokranjske gostinske ponudnike

pet. 03. februar 2023, 09:26

V torek, 31. januarja 2023 je potekalo tretje ocenjevanje v sklopu projekta "Kolektivna blagovna znamka destinacije Bela krajina".
Ocenjevanje je organiziral in izpeljal partner v projektu, RIC Bela krajina v sodelovanju z zunanjim izvajalcem, podjetjem ProVITAL d.o.o. po smernicah certificiranega modela "Izvorno slovensko".

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Janeze Bogataja ter Francija Jezerška in Mojce Polak je ocenila jedi in pijače šestih belokranjskih gostinskih ponudnikov.
Ocenjevalni kriteriji so obsegali izvor živil oz. sestavin v jedi; videz, vonj, okus, strokovno pripravo in način postrežbe, oblikovanje, povezanost s temo, uporabnost, trajnostno in družbeno odgovorno poslovanje ponudnika ter nagrajenost.

Z ocenjevanjem so pričeli v Gostišču Kapušin, v Podzemlju v Gostišču Veselič, Hotelu Bela krajina v Metliki in Hotelu Smuk v Semiču. Z ocenjevanjem so zaključili v Črnomlju, v Gostilni Müller ter slaščičarni Sweet & Rich.

Strokovno komisijo je najbolj razveselilo dejstvo, da je na razmeroma majhnem geografskem prostoru zadovoljivo število kakovostne gastronomske ponudbe ter da več kot 90 % vseh prijavljenih ponudnikov uporablja živila lokalnih proizvajalcev. Ocenjenih je bilo skupno 23 jedi iz t.i. gastronomske piramide Bele krajine oz. hišnih jedi. Pozitivno ocenjene bodo pridobile certifikat kakovosti Belokranjsko/Bela krajina finest.

 

 

VIR: RIC Bela krajina