Pričenja se projekt HERBALIUM – Prostor narave, zdravja in dobrega počutja

Pričenja se projekt HERBALIUM Prostor narave zdravja in dobrega počutja

Projekt nadaljuje niz celostnih in trajnostnih ureditev območja Zeliščarskega centra JV Slovenije in je zastavljen kot nadgradnja projekta »Zeliščarski center JV Slovenije«, ki je bil vzpostavljen leta 2019, v vasi Zagrad v občini Škocjan.
V sklopu projekta bo urejeno gledališče v gozdu, gozdna knjižnica, čutna gozdna pot, geološki stolpec, energijski krog, učni čebelnjak in lesena gibalna igrala. Kot programske aktivnosti se bodo izvajale lutkovne predstave, delavnice Energija narave, akademija zeliščarstva, čebelarske delavnice in aktivnosti OŠ Frana Metelka Škocjan.

 

Na novo urejen prostor bo namenjen rekreaciji, interakciji, izobraževanju in sproščanju. Vsebine bodo zastavljene na način, da jih bodo lahko uporabljale tudi ranljive skupine. Projekt bo pripomogel k promociji vsebin zelenega turizma, h kakovostnejši interpretaciji naravne in kulturne dediščine in k dvigu kakovosti življenja v regiji.

Za več informacij obiščite spletno stran Zeliščarskega centra.

Nosilec projekta je Občina Škocjan, partnerji v projektu so Osnovna šola Frana Metelka Škocjan, Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Sprememba – Boštjan Poljšak s.p.


Projekt financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

 

 Upravičen strošek:

 53.417,13 EUR

 Znesek, višina sofinanciranja:

 29.913,59 EUR

 Status - faza:

 v teku

 Začetek:

  01. 01. 2022

 Predviden zaključek:

 31. 08. 2022

 

 

 

 

 

 

 


Vir: Občina Škocjan, Zeliščarski center JV Slovenije.

Nazaj na: Izvajanje projektov