Belokranjski ponudniki živil so predstavili svoje izdelke

Belokranjski ponudniki živil so predstavili svoje izdelke

V HIŠI DOBREGA KRUHA - DOMAČE DOBROTE MOJCA v Rosalnicah (občina Metlika) je bil v torek, 12. 11. 2019, v okviru projekta »Z roko v roki do kakovostne prehrane« izveden dogodek, na katerem so svoje izdelke javnim zavodom, predstavili lokalni ponudniki: Mojca Kramarič, Peka peciva in slaščic Ciril Toter, mleko in mlečni izdelki; Oljarna Pečarič Martin Pečarič; Anton Štrucelj, Mleko in mlečni izdelki; Metka Brozovič, Kmetija; Sever Jože, Čebelarstvo Sever; Kmetijska šola Grm Novo mesto; Danilo Pavlovič, Kmetija Pavlovič.

Dogodek je bil izveden s ciljem, da lokalni ponudniki predstavijo svoje izdelke in spodbudijo organizatorje prehrane, da čim več lokalno pridelanih živil vključijo v jedilnike otrok. Nekatere izdelke je bilo mogoče poskusiti, ostale pa so ponudniki predstavili osebno.

V nadaljevanju je potekala delavnica s pokušino jedi pripravljenih iz lokalnih sestavin. Mojca Kramarič, nosilka dejavnosti peke peciva in slaščic, je prikazala pripravo testa (iz različnih vrst moke) in peko pogače, tradicionalne belokranjske jedi.


Nazaj na: Izvajanje projektov