Evropski dan naravnih parkov in otvoritev obnovljenega kulturnega spomenika Šokčev dvor, 24.05.2013

kp

Ob priložnosti Evropskega dneva naravnih parkov vas vabimo na osrednjo  slovensko prireditev v petek 24. maja 2013 ob 11. uri, v Krajinski park Kolpa, Šokčev dvor, Žuniči 2, 8341 Adlešiči.

Skupnost zavarovanih območij Slovenije in Javni zavod Krajinski park Kolpa bosta s skromno slovesnostjo obeležila ta simboličen praznik Evropskih naravnih parkov v Šokčevem dvoru v Žuničih, informacijskem središču Krajinskega parka Kolpa.

Ob tej priložnosti se nam bo pridružil tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, ki bo tudi odprl obnovljeno slamnato streho kulturnega spomenika Šokčev dvor (projekt je sofinanciran iz sredstev Leader in LAS DBK), ter se seznanil z drugimi dosežki projektnega in mednarodnega sodelovanja.

Vabimo pa vas, da na mogoče obiščete tudi v nedeljo 26. maja od 14 ure naprej v Šokčevem dvoru v Žuničih ko bomo pripravili že 6 DAN ODPRTIH VRAT KRAJINSKEGA PARKA KOLPA. Seznanili vas bomo z našim delom pri ohranjanju narave in biotske raznovrstnosti pa tudi z vsemi drugimi stvarmi, ki jih počnemo. V nedeljo ob 16 uri bo pisateljica Vesta Vanell predstavila lik in delo legendarne pevke Lole Novakovič. Takrat bo na prodaj tudi njena knjiga Modre daljave ()ki je ni več v prosti prodaji, v kateri ima Lola glavno vlogo.

Vljudno vabljeni!

                                                                                             

 

Lokalna akcijska skupina Dolenjska in Bela krajina in Boris Grabrijan,direktor KP Kolpa

 



Nazaj na: Novice