1. Javni poziv za sofinanciranje projektov iz EKSRP

Več

Strategija LAS DBK 2021–2027

Več

Predstavitev LAS Dolenjska in Bela krajina

Več

Novice

Uspešen sestanek s projektnimi partnerji na projektu Veriga EKO semen

pet. 12. januar 2024
V sredo, 10. 1. 2024, smo se skupaj z Visoko šolo za upravljanje podeželja GRM Novo mesto udeležili sestanka na Inštitutu za ekološke raziskave in trajnostni razvoj, Ekosemena, ki ima sedež na Čebelarsko razvojnem izobraževalnem centru Gorenjske.
Preberite več

Projekt za spodbujanje zelene preobrazbe na območju LAS DBK

sre. 20. december 2023
Ena izmed prednostnih nalog evropske kohezijske politike je tudi »zelena preobrazba za podnebno nevtralnost«. Naloga je namenjena uresničevanju specifičnega cilja:
Preberite več

Obisk kmetij v sklopu projekta Kooperativno kmetijstvo – CAR LAS DBK

čet. 14. december 2023
Eden izmed ciljev projekta Kooperatvino kmetijstvo LAS DBK je bil predstaviti inovativne lokalne pridelovalce hrane iz LAS območja Dolenjske in Bele krajine. Obiskali smo štiri mlade pridelovalce domačih dobrot, ki so nas s kreativnostjo na svojih področjih navdušili.
Preberite več

Okrogla miza - semenarstvo, ekološko kmetijstvo, prehranska varnost

pon. 27. november 2023
Partner Zavod Ragor, iz Gorenjske, ki sodeluje v projektu VERIGA EKO SEMEN, vabi na okroglo mizo z delovnim naslovom SEMENARSTVO, EKOLOŠKO KMETIJSTVO IN PREHRANSKA VARNOST. Okrogla miza bo potekala, 29. 11. 2023, v  Čebelarskem razvojno izobraževalnem centru, Rožna dolina 50a, v Lescah. Vabilo.
Preberite več
Foto: https://www.ceupe.ec/

VABILO: Digitalno trženje lokalnih kmetijskih pridelkov in izdelkov

sre. 22. november 2023
Spletna prodaja postaja vse pomembnejša, tudi za lokalne ponudnike pridelkov in izdelkov. Poznavanje digitalnih orodij, omogoča ponudnikom samostojno postavitev spletnih strani na omrežju, postavitev spletnih trgovin in ustvarjanje lastnih prodajnih poti.
Preberite več

Z lokalno pridelano moko do domačega kruha

čet. 30. november 2023
V gospodinjski učilnici na zavodu Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma je v preteklem tednu dišalo po svežem domačem kruhu. Ekipi na Grmu je v več poizkusih uspelo razviti novo recepturo, pri čemer so združili zelišča, domačo pirino moko in mleko.
Preberite več
Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta, se strinjate z uporabo piškotkov. Razumem in želim nadaljevati. ZAVRNITE PIŠKOTKE Informacije o piškotkih